Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Coronavirus: România se apropie de al 3-lea scenariu. Tot mai multe infectări

Tot mai multe infectări cu coronavirus au fost înregistratre în ultimele ore în România, care practic se aproapie de al 3-lea scenariu în lupta cu această boală, cel de peste 100 de persoane confirmate pozitiv.

Printre ultimele cazuri se număra doi bărbaţi de 50, respectiv 62 de ani.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 50 ani este medic, managerul Spitalului “Dimitrie Gerota”, iar cel de 62 de ani este pacientul unui medic gastroenterolog confirmat ca fiind cazul cu numărul 30.

În urma acestor două infectări, bilanţul bolnavilor cu COVID-19 în România ajunge la 75.

Alte trei cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate vineri în judeţul Timiş Este vorba despre trei femei de 40, 50 şi 33 de ani. Două dintre ele erau carantinate la Timişoara.

Până vineri, la ora 16.00. pe teritoriul României, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate. Dintre aceștia, şase sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

Persoanele infectate sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea generală a pacienţilor este bună, cu excepţia pacientului internat la ATI la Institutul ”Victor Babeş”, care este totuși mai bine faţă de momentul internării.

În Capitală, Dan Tudorache – primarul Secorului 1 a anunţat că a deschis al doilea centru de carantină, cu o capacitate de 39 de camere.

Tudorache a adăugat că obiectivul este monitorizat permanent şi supravegheat de Jandarmerie şi Poliţie.

Pe de altă parte, echipele Primăriei Sectorului 2 au demarat acţiuni de spălare şi igienizare a trotuarelor din apropierea tuturor spitalelor.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pasajul pietonal Obor va fi închis şi igienizat, iar duminică seară, după închiderea activităţii, Piaţa Obor va fi igienizată şi toate suprafeţele vor fi dezinfectate.

De asemenea, în zilele următoare, aleile pietonale, trotuarele din jurul bisericilor, parcurilor şi alte zone cu flux intens pietonal vor fi igienizate şi dezinfectate. Pe timpul nopţii, echipele ADP Sector 2 vor igieniza şi dezinfecta, prin rotaţie, toate locurile de joacă şi mini parcurile.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co