Stiri

Coronavirus: Marea Britanie, locul 1 în Europa la numărul de decese

Marea Britanie deține recordul nedorit al celor mai multe deceselor raportate  din cauza COVID-19, cu peste 32.000 de oameni.

În Anglia şi Ţara Galillor, numărul celor care și-au pierdut viata în urma infectării cu noul coronavirus se apropie de 30.000.

În calcul sunt luate și celelalte două provincii britanice, Scoţia şi Irlanda de Nord, astfel că numărul oficial al deceselor se ridică la peste 32.300.

Marea Britanie depășește, astfel, Italia, ţara cea mai lovită până acum de epidemie din Europa, cu peste 29.000 de morți, deşi bilanţul din Peninsulă nu include cazurile suspecte.

Miniştrii din Regat nu sunt, însă, de acord cu aceste bilanţuri. Ei susțin că un indicator mai relevant îl constituie excesul de mortalitate – numărul de decese din orice cauză care depăşeşte media perioadei respective din an.

La nivel mondial, peste 3 milioane și jumătate de persoane au contractat noul coronavirus, iar peste 251.000 au murit. În SUA sunt cei mai mulți oameni infectați, peste 1, 2 milioane, și aproape 70.000 de decese. Urmează Spania, cu peste 219.000 de cazuri și peste 25.000 de decese, respectiv Italia, cu 212.000 de îmbolnăviri și 29.000 de morți.

Pe de altă parte, oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii consideră ‘speculaţii’, în lipsa probelor, declaraţiile oficialilor americani conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan, locul de unde a pornit pandemia.

Michael Ryan, director programe de urgenţă OMS

“Nu am primit date şi probe specifice din partea guvernului american privind presupusa origine a virusului, prin urmare nu e vorba decât de speculaţii”.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co