Stiri

Corina Corbu, numită viitor preşedinte al Instanţei Supreme

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, joi, candidatura judecătoarei Corina Corbu pentru funcţia de preşedinte al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Este pentru prima oară când decizia desemnării conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este luată de Secţia de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele României fiind exclus din procedură.
Cristina Tarcea, actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie a susținut joi că procedura pentru desemnarea şefului Instanţei Supreme nu respectă legea.
Aceasta a precizat că respectiva candidatură trebuia depusă în termen de 30 de zile de la vacantarea postului, ori mandatul ei expiră în septembrie.
Judecătoarea Corina Corbu, singurul magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a susţinut joi interviul în faţa membrilor Secţiei pentru judecători a CSM.

De asemenea, Corina Corbu a declarat că au existat dificultăţi în comunicarea Instanţei Supreme cu celelalte instanţe de judecată, dar şi cu anumite instituţii, ceea ce a imprimat un grad de lentoare.
Judecătorul a evidenţiat ca dificultăţi la nivelul activităţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi volumul excesiv de muncă, întârzieri, lipsa unor aplicaţii informatice, dificultăţi în comunicare şi cu instanţele de judecată.
Corina Corbu a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de corupţie în care a fost vizată şi Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co