Imobiliare Valea Prahovei
EXTERN

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Ce spun Rusia şi SUA. VIDEO

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă cu rază lungă de acţiune, susţinând că a plasat pe orbită un satelit, dar Coreea de Sud, Japonia şi Statele Unite consideră că a fost testată o rachetă intercontinentală, acuzând regimul stalinist de la Phenian că a testat tehnologie balistică, informează Mediafax.

“Este evident că acţiunile de acest fel conduc la o agravare serioasă a situaţiei în Peninsula Coreea şi în nord-estul Asiei, sporind riscurile de securitate în primul rând la adresa Coreei de Nord”, a transmis Ministerul rus de Externe.

“Coreea de Nord a demonstrat încă o dată un dispreţ evident faţă de normele internaţionale”, a subliniat MAE rus.

“Este a doua oară în doar o lună când Coreea de Nord a lansat o provocare majoră, ameninţând nu doar securitatea Peninsulei Coreea, ci şi pe cea a regiunii şi a Statelor Unite”, a declarat secretarul de Stat american, John Kerry.

De asemenea, China, Coreea de Sud, Japonia şi Franţa au condamnat presupusul test balistic nord-coreean.

Comandamentul strategic american a semnalat detectarea unei rachete care a ajuns în spaţiul cosmic, iar armata sud-coreeană a observat plasarea unui obiect pe orbită.

Regimul Kim Jong-Un susţine că a plasat “cu succes” pe orbită satelitul Kwangmyongsong-4. Televiziunea nord-coreeană a prezentat imagini cu o rachetă de culoare albă.

Coreea de Nord lansase o altă rachetă cu rază lungă de acţiune în 2012, susţinând tot că ar fi plasat un satelit, dar presupusul satelit nu a fost detectat niciodată.

“Racheta Kwangmyongsong a decolat de la Centrul Spaţial Sohae din regiunea Cholsan, provincia Phyongan de Nord la ora 9:00 (2:30, ora României), în 7 februarie 2016. Satelitul a intrat pe orbita actuală la ora 9:09 (2:39, ora României, la 9 minute şi 46 de secunde de la decolare”, a transmis televiziunea publică din Coreea de Nord.

Imediat după lansarea rachetei, Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud şi China au condamnat acţiunea Phenian-ului, iar Consiliul de Securitate al ONU se va reuni astăzi de urgenţă.

Sursa: Mediafax / Foto: digi24.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co