Stiri

Controversata linie de tren către aeroport

Până în 2020 vom circula cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni în doar 16 minute.

Asta a anunţat recent fostul fotbalist Gheorghe Popescu, consilier al premierului pentru Euro -2020.

Acesta spune că autorizaţia de construcţie pentru linia de cale ferată Gară-Otopeni este aproape de a fi emisă.

În momentul de față, cei care vor să ajungă la aeroport o pot face cu autobuzul sau cu taxi-ul. Există și un tren care duce călătorii până aproape de aeroport. De acolo însă, aceștia sunt nevoiți să mai ia încă un microbuz pentru a ajunge la terminalul Plecări al Aeroportului Otopeni.

Ministerul Transporturilor vrea, așadar, să dubleze linia de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, în lungime de 7,9 kilometri.

Proiectul va asigura o legătură feroviară directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni.

„Lucrările vor dura opt luni. Există şi proiectul, există şi traseul. Va fi suprateran. Trebuie să mergem la Euro pe calea ferată, să fie gata în mai 2020. Trebuie să avem mai multe posibilităţi de a scoate oamenii din aeroport şi de a-i duce către Bucureşti.”, a mai spus Popescu.

Specialiştii în infrastructură îl contrazic categoric pe Gică Popescu. Ionut Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură, susţine că proiectul nu poate fi finalizat până în anul 2020 din mai multe motive. „Nu ştiu de ce autorizaţie vorbeşte consilierul premierului. Proiectul este, acum, abia în faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici”, a spus Ciurea.

România a primit în 2014 dreptul de a organiza trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală. Prin dosarul de candidatură, România s-a angajat că va rezolva problema transportului în comun între aeroport şi Capitală.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co