Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Continuă problemele la RADET

Producătorul de energie termică Elcen este pregătit să livreze agent termic locuitorilor Capitalei fără nicio sincopă în această iarnă, însă probleme cu starea tehnică a conductelor Radet, dar şi cu plata facturii continuă.

Astfel, Elcen riscă să nu mai poate plăti gazele pe care le plăteşte Romgaz, a declarat Claudiu Creţu, administratorul special al Elcen.

În prezent, RADET are datorii de peste 217 milioane de lei către ELCEN, din care aproximativ 110 de milioane de lei cu scadența de 90 de zile depășită.

Administratorul judiciar ELCEN spune că s-a ajuns în această situație din cauză că Primăria Municipiului București refuză să plătească subvenția către RADET.

Termocentralele ELCEN, furnizorul de agent termic al RADET București, nu vor mai putea funcționa multă vreme fără efectuarea investițiilor necesare pentru conformarea la normele europene de mediu.

În acest caz, dacă cei de la ELCEN și acționarul majoritar al companiei, Ministerul Energiei, nu pot garanta continuitatea în funcționare a acestora, atunci RADET și Primăria Capitalei vor fi nevoite să caute alți furnizori.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei promite bucureștenilor că vor avea apă caldă și căldură în această iarnă.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co