Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Consumul de cartofi prăjiți crește sanșele de deces prematur

Modul în care gătim mâncarea pe care o consumăm este esențial pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu al nutriționiștilor americani, persoanele care consumă cartofi prăjiți de cel puțin două ori pe săptămână își dublează șansele să moară prematur în comparație cu cei care încearcă să evite cartofii prăjiți, notează CNN.
Cercetătorii spun că dacă mâncăm cartofi preparați într-un alt mod, nu prăjiți, nu vom fi la fel de afectați negativ ca atunci când mâncăm cartofi prăjiți.
Cartofii prăjiți reprezinta unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, ei fiind apreciați pentru gustul plăcut și ușurința cu care pot fi preparați. De aceea, foarte mulți oameni aleg acest tip de mâncare.
Oamenii de știință americani au făcut un studiu pe 4.440 de persoane cu vârste cuprinse între 45 și 79 de ani, pe o perioadă de 8 ani, pentru a studia osteoartrita. În urma cercetării, oamenii de știință au decis însă să aprofundeze efectul pe care îl are consumul de cartofi aspra organismului.
Deși mulți dintre noi știau că mâncatul de cartofi prăjiți ar putea fi un obicei nesănătos, până acum informațiile legate de acest domeniu sunt„foarte limitate”.
Participanții la studiu au fost împărțiți în două categorii bazate pe cât de des consumă cartofi săptămânal. Pe parcursul a 8 ani, 236 de participanți au murit.
După ce au fost analizate obiceiurile culinare ale celor care și-au pierdut viața, cercetătorii au observat că cei care mâncau cartofi prăjiți de două-trei ori pe săptămână îți dublau șansele să moară prematur, spre deosebire de cei care nu mâncau cartofi prăjiți.
Nutriționiștii ne liniștesc însă afirmând că această legumă – cartoful – este foarte sănătoasă, nu are grăsime, sare sau colesterol și are mai mult potasiu decât o banană. Mai mult decat atât, prin consumul unui cartof pe zi, ne asigurăm o treime din necesarul zilnic de vitamia C.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co