Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Consiliul Concurenței investighează Transelectrica

Consiliul Concurenței investighează mai multe licitații organizate de către Transelectrica pentru lucrările de mentenanță, modernizare și retehnologizare, care ar fi fost trucate.

Sunt investigate companiile Electromontaj Cluj, Energobit și Electrotech, plus Smart – o filială proprie a Transelectrica ce se ocupă de mentenanța liniilor și stațiilor.

Investigația a pornit de la informații furnizate de către Transelectrica și vizează licitațiile pentru retehnologizarea stației Domnești și modernizarea stației Râureni.

”Practic, în cadrul celor 2 licitații organizate de Transelectrica, ofertantul ce se clasase pe primul loc în urma derulării etapei de licitaţie electronică a fost descalificat pentru că nu a răspuns sau a răspuns incomplet la solicitarea autorităţii contractante, iar contractul a fost atribuit ofertantului clasat pe locul al doilea, la un preţ mai mare”, se arată în comunicatul autorității de competiție.

„Pornind de la aspectele sesizate de autoritatea contractantă, analizăm toate licitaţiile de atribuire a lucrărilor respective, fiind posibilă o înţelegere pentru împărţirea contractelor. Este foarte important să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile din domeniul achizițiilor publice, astfel încât, în final, să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co