Stiri

Conflictul dintre taximetriști și UBER continuă

Ghinion pentru taximetriști. După ce Guvernul a decis modificarea Legii Taximetriei, reprezentanții Uber și Taxify au solicitat modificarea proiectului.

„Solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, au declarat reprezentanții Uber și Taxify.

Reprezentanții companiilor de car sharing au subliniat, de asemenea, că în doar câțiva ani au contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală și că au asigurat zeci de mii de locuri de muncă.
În urmă cu o lună, atât taximetriștii din București, cât și cei din țară, au protestat împotriva aplicaţiilor de tip UBER. Aceștia au solicitat modificarea Legii Taximetriei, în așa fel încât să fie sancționați cei care fac transport de persoane în regim taxi, fără autorizație.

În urma protestului, miniștrii Răzvan Cuc și Daniel Suciu, împreună cu reprezentanții Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, au decis modificarea Legii Taximetriei.
Totuși, se pare că intervenția aplicațiilor de car sharing pune la îndoială această hotărâre.
În aceste condiții, protestul pe care taximetriștii l-au anunțat pentru 13 martie este tot mai aproape de a deveni realitate. Ei vor ca Guvernul să-și respecte promisiunile, în caz contrar vor organiza un miting de amploare, care va paraliza centrul Capitalei.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co