Stiri

Conducere militară la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti

Deficiențele pe bandă rulantă constate în ultima perioadă la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, în special în privința anchetelor epidemiologice, au determinat luarea de măsuri speciale.

Astfel, în urma deciziei ministrului Sănătăţii, secretarul de stat col. medic Ionel Paul Oprea va coordona activitatea acestei instituții până la rezolvarea problemelor constatate.

Oficialii Ministerului Sănătăţii mai precizează că s-au alocat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti peste 50,9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în centrele acreditate din Capitală, iar pentru efectuarea plăţilor este necesar ca reprezentanţii DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanţare.

Comunicat Ministerul Sănătății
“O primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de Ministerul Sănătății la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020, a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8,1 milioane de lei pentru care se aşteaptă documentele justificative”.

În acest sens, Nelu Tătaru a cerut directorului general pentru asistenţă medicală şi sănătate publică din cadrul ministerului pe care îl conduce, și în subordinea căruia se află direcţiile de sănătate publică, să înceapă de urgenţă demersurile pentru finanţarea solicitărilor.

Nelu tătaru, ministrul Sănătății
“Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul naţional în luna martie a acestui an. Am pornit de la un centru în care se prelucrau probele şi, după o muncă susţinută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate şi incluse în program. Dorim o creştere a numărului de puncte de testare şi o intensificare a activităţilor. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT -PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”.

Ionel Oprea a fost și coordonatorul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, când acest județ era principalul focar de coronavirus al țării.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co