Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Concurs de cultură generală

Știai că Bucureștiul a fost primul oraș din lume iluminat cu petrol lampant? Sau că Strada Lipscani se numește astfel datorită negustorilor veniți în București cu mărfuri aduse tocmai de la târgul din Leipzig?
Ești liceean și vrei să demonstrezi că ai o vastă cultură generală despre București? Primăria Municipiului București îi provoacă pentru al patrulea an consecutiv pe elevii din clasele IX-XIII să își testeze cunoștințele despre tradiția, istoria, geografia, cultura, civilizația și atracțiile Bucureștiului, folosindu-și intuiția, logică și viteza de reacție.

Competiția care face parte din proiectul ” București – tradiție, istorie și eleganță” și își propune să promoveze în rândul tinerilor valorile istorice și culturale ale Bucureștiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei naționale prin intermediul cunoașterii istoriei locale și a personalităților care au marcat de-a lungul anilor Capitala. Concursul se va desfășura la Palatul Național al Copiilor, sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu ora 10:00, iar câștigătorii vor fi premiați cu tabere și excursii gratuite la mare sau la munte.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co