Stiri

Comemorare cu fast. Titanic II va porni în 2022 pe traseul navei originale!

Aşa va arăta Titanic II, vasul de croazieră muzeu care va înconjura Pământul din 2022!
La comemorarea a 110 ani de la cea mai mare tragedie navală a secolului XX, Titanicul va fi lansat iar la apă.
Miliardarul australian Clive Palmer realizează o replică fidelă a vaporului scufundat în 1912, după ce a intrat în coliziune cu un aisberg. Se va numi Titanic II şi costă peste 700 de milioane de dolari. Inclusiv cabina căpitanului va fi identică celei de pe Titanic.
Itinerariul cursei inaugurale va fi cel original: din Southampton (Marea Britanie) la New York (SUA).
Spre deosebire de modelul original, Titanic II va fi dotat cu cele mai noi sisteme de securitate, de navigaţie şi tehnologie. În plus, la bord va exista un număr corespunzător de bărci de salvare.
În rest, replica va fi identică cu originalul, atât în ceea ce priveşte aspectul camerelor, cât şi sala de bal, sala maşinilor sau terasele restaurantelor. Titanic II va primi la bord 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului.

Călătoria din Southampton la New York va dura două săptămâni. „După ce va rupe blestemul Titanicul parcurgând acelaşi itinerariu, noua ambarcaţiune va porni în alte aventuri pe oceanele planetei”, a declarat Palmer.
Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume şi a fost inaugurat cu prilejul călătoriei începute la 10 aprilie 1912, între Southampton şi New York. În noaptea de 14 spre 15 aprilie, vaporul s-a ciocnit de un aisberg şi au pierit pesste 1.500 oameni din cei peste 2.200 aflaţi la bord.
Tragedia a avut loc la exact patru zile de la plecare, la ora 23.40 şi ajungea pe fundul oceanului la 2.30. Pe Titanic nu existau la momentul tragediei decât bărci de salvare necesare pentru 1.178 de persoane.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co