Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Codul fiscal va fi modificat in a doua jumatate a anului

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat în cadrul conferinței ”Semestrul European: Raportul de ţară pentru România 2018”, organizată de Comisia Europeană, că actualul Cod Fiscal face obiectul unor evaluări, urmând ca, la finalul acestora, să fie modificat.
El a adăugat că procesul de evaluare va dura până la jumătatea anului, după care actul va suferi modificări. “Până la jumătatea anului vom evalua Codul Fiscal articol cu articol. Vrem să eliminăm toate disfuncționalitățile. Și unele lucruri care nu sunt în regulă. De pildă la Vamă. Firmele cu afaceri de sub 100 de milioane, adică firmele românești, trebuie să plătească TVA în vamă, iar celelalte, după ce și-au vândut produsele. Sunt mai multe lucruri care se vor schimba. Astfel încât, de la 1 ianuarie 2019 să avem un Cod Fiscal nou, care să nu mai fie modificat”, a promis Teodorovici.
Ministrul Finanțelor a mai spus că pe parcursul anului 2018 se vor adopta mai multe măsuri, inclusiv pentru reformarea ANAF-ului şi reducerea evaziunii fiscale, măsuri care vor fi menţionate în documentul de răspuns la raportul de ţară al Comisiei Europene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co