ACTUALITATE

Cod galben de #ninsori și viscol. Cât ține vremea rea?

S-a instaurat cod galben de #ninsori şi viscol în patru judeţe din țară, informează Mediafax. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică seară, mai multe avertizări nowcasting cod galben de ninsoare şi viscol pentru pSuceava, Neamţ, Caraş-Severin şi Maramureş până la ora 23.00.

Meteorologii avertizează că la altitudini de peste 1.600 metri, se vor înregistra ninsori moderate cantitativ ce vor determina scăderea vizibilităţii sub 50 metri. Totodată, sunt aşteptate intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 60-80 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, o informare meteorologică de vreme rea, valabilă până marţi la ora 23.00.

“În intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp. În seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată. În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă”, potrivit informării transmise de meteorologi.

ANM avertizează că vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co