Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Coaliția PSD-ALDE nu mai are majoritate în Camera Deputaților

Coaliţia de guvernare a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, astfel că un singur vot le lipsește celor din PSD-ALDE pentru a putea adopta legile care sunt dezbătute în camera inferioară a Parlamentului. La această situație s-a ajuns după ce săptămâna trecută un număr de cinci social-democraţi au părăsit formaţiunea de guvernământ pentru a se alătura partidului fostului premier Victor Ponta.

În total, în Camera Deputaţilor sunt 329 de aleşi. Pentru adoptarea legilor este nevoie de jumătate plus 1 din voturi.

În cazul acesta, sunt necesare 165 de voturi favorabile pentru ca un proiect să treacă de Camera inferioară. Iar social-democraţii şi colegii lor de la ALDE numără acum doar 164 de deputaţi. Deci le lipseşte un singur vot.

Până acum, cele două formațiuni se bucurau de o majoritate confortabilă. Imediat după alegerile parlamentare din 2016, ele însumau în total 174 de voturi, deci cu 9 mai mult decât aveau nevoie.

Situaţia s-a schimbat însă acum, după ce Victor Ponta s-a desprins de PSD şi a mai reuşit să convingă câţiva foşti colegi să i se alăture, suficienţi cât să clatine puterea în Camera Deputaţilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co