Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ciucă: Obținerea independenței față de gazul rusesc, un obiectiv esențial

În condițiile crizei energetice provocate de războiul din Ucraina, oficialii de la București caută soluții ca România să fie independentă față de gazul rusesc. În acest sens, premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei care va începe exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Cu această ocazie, șeful Guvernului a salutat interesul acestor investitori, prin dezvoltarea Proiectului de la Midia. Astfel, se va asigura zece la sută din producția necesară de gaze la nivel național.

Nicolae Ciucă, premierul României

“Pentru români, demersul de obținere a independenței față de gazul rusesc este un obiectiv esențial. Guvernul încurajează investițiile în sectorul energetic, iar țara noastră se numără printre statele europene care își pot gestiona în bună măsură cantitatea de gaze naturale pentru consumul intern. Noua lege offshore, pe care am inițiat-o la nivelul Coaliției de guvernare și care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil și stabil investitorilor. Oferind un echilibru între interesele statului și cele ale mediului de privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră”.

Reprezentanții companii Black Sea Oil&Gas au anunțat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, cu o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co