Stiri

Ciucă, la revenirea din Ucraina: Este inadmisibil să fie lovite obiective civile!

Membrii delegaţiei române care au mers în Ucraina au fost marcaţi de ceea ce au văzut la Irpin şi Borodianka, “două localităţi care au fost lovite fără să se ţină cont de nimic”, spune Nicolae Ciucă. Premierul a adăugat că este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile în care şi-au pierdut viaţa şi îşi pierd viaţa oameni nevinovaţi.

“Guvernul român a alocat 100.000 de euro, contribuţie voluntară pentru Curtea Penală Internaţională, astfel încât să îşi desfăşoare activitatea în teren”, a afirmat premierul. El a spus că această contribuţie poate fi suplimentată, iar România ar putea trimite inclusiv experţi în teren.

Premierul Nicolae Ciucă a mai anunţat că România analizează posibilitatea deschiderii unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

Primul ministru a mai precizat că România va analiza solicitările Executivului de la Kiev cu privire la furnizarea de arme către Ucraina

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Volodimir Zelenski şi membri ai Guvernului ucrainean. Alături de premier au mai fost Marcel Ciolacu, preşedintele Camere Deputaţilor – şi Bogdan Aurescu, ministrul de Externe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co