Stiri

Cîţu: Noua lege a sistemului public de pensii va intra în vigoare în 2023

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii urmează să fie aprobat de Guvern în trimestrul II al anului viitor și în Parlament – în trimestrul IV din 2022, a anunţat joi premierul Florin Cîţu. În aceste condiții, actul normativ va intra în vigoare în prima parte a anului 2023.

Prim-ministrul a mai precizat că reformele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu sunt solicitate de către Comisia Europeană, dar au fost asumate de actuala coaliţie prin programul de guvernare. Florin Cîțu a punctat și faptul că, în cazul în care una dintre reformele prevăzută în PNRR nu va fi implementată la timp, se vor pierde banii destinaţi respectivului proiect.

Pe de altă parte, Guvernul a decis că nunţile şi botezurile se vor putea desfăşura, de-acum, până la ora 2,00 noaptea. Totodată, a fost extinsă acordarea indemnizației de 41,5% din câștigul salarial mediu brut și persoanelor care au realizat venituri în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe. De aceste drepturi vor beneficia doar cei care, pe perioada stării de urgență și / sau alertă, au primit indemnizația pentru întreruperea activității.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co