Stiri

Cîţu, Alexe, Vela – avize negative pentru portofoliile de la Finanțe, respectiv Mediu și Interne

Aviz negativ, cu 18 voturi pentru şi 18 împotrivă, pentru Florin Cîţu, ministrul propus pentru portofoliul de la Ministerul Finanţelor Publice și în Guvernul Orban II.
Banii pentru majorarea pensiilor sunt în buget, a declarat la audierile din comisiile de specialitate Florin Cîţu, care a menționat că ar fi preferat să plătească pensiile mărite de la 1 ianuarie, aşa cum s-a întâmplat cu salariile din sectorul public.

De asemenea, comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, renominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Astfel, membrii Comisiilor s-au exprimat “împotrivă” cu 17 voturi, “pentru” cu 15 voturi, respectiv o abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Alexe.

Costel Alexe, ministrul propus la Mediu, Ape şi Păduri
“Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în domeniul pădurilor au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu. După alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui făcuţi paşi importanţi pentru a rezolva această problemă”.

Marcel Vela, ministrul propus la Interne, a declarat că principalul său scop îl reprezintă creşterea încrederii populaţiei în instituţiile din domeniul Ordine publică şi Siguranţa cetăţeanului, ceea ce impune continuarea unor măsuri de eficientizare şi modernizare a MAI.

În schimb, Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei au reuşit să realizeze un plan pe 10 ani care “să exprime o proiecţie a nevoilor de apărare şi a fondurilor alocate”, a afirmat Nicolae Ciucă.
“MApN nu face politică, face doar politica de Apărare a ţării”, a mai spus acesta.

Audierile miniştriilor propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II comntinuă, marți și miercuri, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.
Guvernul Orban I a fost demis, în data de 5 februarie, printr-o moţiune de cenzură depusă de PSD. Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat ulterior tot pe Ludovic Orban premier, iar acesta a precizat că dorește să continue cu aceeași echipă de ministri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co