Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cine refuză un loc de muncă oferit își pierde dreptul de a beneficia de ajutor social

De acum înainte, cine refuză să accepte un loc de muncă oferit de un angajator nu va mai avea dreptul de a beneficia de ajutor social.

Acest lucru a devenit acum oficial, deoarece Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens.

Proiectul de lege pentru modficarea şi completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, iniţat de cinci deputaţi ALDE, a fost adoptat cu 274 de voturi ”pentru”, două abţineri şi patru voturi ”împotrivă”.

Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă.

Iniţiativa mai prevede că familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

Refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere conduce la încetarea dreptului”, se mai menţionează în iniţiativa legislativă.

Camera Deputaţilor este for decizional, iniţiativa urmând să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co