Imobiliare Valea Prahovei
SPORT

Cine joacă în finala turneului Australian Open?

Finala turneului Australian Open se va disputa între două surori! Astfel, Serena Williams, locul 2 WTA, se va confrunta cu sora ei, Venus Williams, cap de serie numărul 13 şi locul 17 WTA. Acest lucru s-a mai întâmplat o dată, acum 14, când cele două surori s-au înfruntat pentru marele trofeu.

În semifinale, Serena Williams a trecut în două seturi de croata Mirjana Lucic-Baroni, sportivă aflată pe locul 79 WTA, scor 6-2, 6-1, în 52 de minute de joc. “E o onoare să joc cu ea (n.r. – Lucic-Baroni). Mă inspiră prin tot ce a făcut şi am vrut să o felicit. E grozav să o văd aici, am urmărit-o în tot turneul”, a afirmat Serena Williams, la finalul meciului.

Serena Williams şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 1,9 milioane de euro şi 1.300 de puncte WTA, iar în finala competiţiei o va întâlni, sâmbătă, pe Venus Williams.

“Nu m-am uitat la meciul dinainte, sunt mândră de Venus, ea este marea mea inspiraţie, sora mea mai mare. Sunt foarte fericită pentru ea. Jucăm împreună în finală şi este un mare vis devenit realitate. E cel mai dur adversar al meu, nimeni nu m-a provocat mai mult decât o face Venus, are un bilanţ bun în faţa mea”, a adăugat Serena.

Venus Williams a obţinut calificarea în ultimul act al Openului Australiei după ce a învins-o pe compatrioata Coco Vandeweghe, locul 35 WTA, scor 6-7 (3), 6-2, 6-3, în două ore şi 29 de minute de joc.

“Oh, înseamnă atât de mult pentru mine! În special pentru că ea (n.r. – Vandeweghe) a jucat atât de bine, a jucat incredibil de bine şi a trebuit să fiu mereu defensivă. Nu am avut niciun moment de relaxare, iar faptul că m-am calificat în finală după un asemenea meci mă face să fiu încântată de tenisul american. Nu ştiu cu cine voi juca în finală, sper să fie o altă Williams (n.r. partida dintre Serena Williams şi Mirjana Lucic-Baroni nu se disputase încă). Aş fi încântată să o văd pe ea (n.r. pe Serena Williams) de cealaltă parte a fileului sâmbătă”, a declarat Venus Williams după calificarea în finala Australian Open.

Va fi cea de-a noua finală a unui turneu de Grand Slam între surorile Williams şi, totodată, prima după opt ani. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată în finala turneului Australian Open, în 2003, iar Serena Williams a câştigat partida respectivă în trei seturi.

Serena Williams, în vârstă de 35 de ani, a câştigat de-a lungul carierei 22 de turnee de Mare Şlem, în timp ce Venus Williams, 36 de ani, are în palmares şapte trofee de Grand Slam.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co