ECONOMIC

Cine e românul care a preluat conducerea Unilever în opt ţări?

Un român a preluat conducerea Unilever în opt ţări şi a devenit cel mai puternic executiv local din companie, scrie ZF.ro. Acesta este al doilea român în două decenii care reușește o astfel de performanță. După poziţia deţinută, el este cel mai puternic executiv român din cadrul companiei anglo-olandeze cu afaceri de 53 mld. euro şi cu operaţiuni în toată lumea.

Numele lui este Florin Trandafirescu și a preluat con­du­cerea operaţiunilor Uni­lever South Central Europe ce cuprind România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Macedonia, Albania, Kosovo şi Muntenegru. Dintre acestea, România este cea mai puternică piaţă, fiind responsabilă pentru circa 70% din totalul cifrei de afaceri. De altfel, businessul este coordonat de la Bucureşti.

Cine este românul care a preluat conducerea Unilever în opt ţări

Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Florin Trandafirescu a lucrat, după absolvire, în cadrul Electromagnetica Bucureşti, după care a petrecut 5 ani în cadrul companiei Siemens / EMCOM în Germania și în România.

Are o experienţă de peste 19 ani în companie, perioadă în care a deţinut mai multe funcţii de management, atât în cadrul Unilever South Central Europe, cât şi al altor entităţi ale companiei.

Unilever

După ce a condus fabrica Unilever de la Ploieşti şi a fost implicat într-un proiect de Supply Chain în Marea Britanie, Trandafirescu a preluat funcţia de Director Supply Chain Unilever South Central Europe, iar ulterior a fost numit Vicepreşedinte Supply Chain pentru Rusia, Ucraina şi Belarus.

În 2008 a preluat funcţia de General Manager Inmarko Rusia, companie locală producătoare de îngheţată, imediat după achiziția acesteia de către Unilever. După finalizarea procesului de integrare, în 2012, a fost desemnat Managing Director Unilever Cehia şi Slovacia.

Compania Unilever South Central Europe a terminat anul trecut cu afaceri de 864 mil. lei (195 mil. euro), în urcare cu 4,5% comparativ cu anul anterior. Mai mult, compania a obţinut un profit de 22,8 milioane de lei, faţă de nici 1 milion de lei în 2014. Societatea se ocupă de importul şi distribuţia produselor din portofoliu, portofoliu ce variază de la îngheţată şi alte produse alimentare, la bunuri de îngrijire a locuinţei sau de îngrijire personală.

Sursa: ZF.ro/DailyBusiness.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co