Stiri

Cifre impresionante. Numărul refugiaților ucraineni a trecut de 4,6 milioane

Peste 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara, de când a început invazia rusă, pe 24 februarie, arată cele mai recente date ale Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Europa nu s-a mai confruntat cu un astfel de flux de refugiaţi din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, atrag atenția analiștii.

Aproximativ 90% dintre persoanele care au părăsit Ucraina sunt femei şi copii, în contextul în care autorităţile ucrainene nu permit ieşirea din ţară a bărbaţilor cu vârste între 18 și 60 de ani, care pot să lupte pe front.

Totodată, ONU a estimat la 7,1 milioane numărul celor strămutați în interiorul Ucrainei.

În total, aproape 12 milioane de persoane, adică mai mult de un sfert din populaţia Ucrainei – şi-au părăsit locuinţele. Fie au traversat frontiera pentru a ajunge în ţările limitrofe, fie și-au găsit refugiu în alte regiuni din Ucraina.

Polonia este ţara care a primit, de departe, cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni, peste 2,6 milioane! În România au ajuns peste 700.000, dar majoritatea și-au continuat călătoria spre alte ţări europene.

De asemenea, înRepublica Moldova au intrat peste 400.000 de ucraineni. Oficialii Comisiei Europeane îi încurajează, însă, pe refugiaţii ucraineni să îşi continue călătoria pentru a se instala într-o ţară din Uniunea Europeană care poate să suporte mai uşor povara financiară asociată acestei migraţii, relatează Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co