Stiri

Chinez infectat cu Covid-19 prin pachete de carne congelate

Un chinez a reușit să se infecteze foarte ușor cu noul coronavirus chiar la locul de muncă.

Angajatul unei companii de depozitare frigorifică din metropola chineză Tianjin a fost a testat pozitiv pentru COVID-19, după ce a manipulat un pachet de carne congelată importată din Germania.

Bărbatul chinez, care ocupă funcţia de portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de reprezentanții Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin.

Autorităţile locale testează și probele colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia.

Ziarul Global Times a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie.

Până în momentul de față, se crede că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate care aveau ca provenienţă portul german Bremerhaven.

Un eşantion din ambalajul produsului colectat în oraşul Dezhou, din provincia Shandong, după ce a fost importat prin Tianjin, a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit oficialilor.

Conform guvernului, în condiţiile în care China nu s-a mai confruntat cu multe cazuri noi de contaminare în ultimele luni, viaţa şi activitatea economică se întorc normal. Deşi mari părţi ale ţării sunt considerate libere de coronavirus, au continuat să se înregistreze mici focare locale, împotriva cărora s-au luat măsuri stricte, cum ar fi izolarea şi testarea în masă.

Nu este pentru prima dată când autoritățile chineze au dat vina pentru infectări pe alimentele congelate importate din străinătate.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co