Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Certificatele electronice verzi, necesare de la 1 iulie pentru libera circulaţie în UE

De astăzi, la intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, este necesară prezentarea certificatelor digitale COVID, iar verificarea acestora se realizează prin scanarea codului QR. Certificatul nu este un document obligatoriu, însă cu ajutorul lui persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19, s-au recuperat după această afecţiune sau deţin un rezultat negativ la testarea SARS-COV-2 pot dovedi situaţia lor epidemiologică.

Peste 170.000 de astfel de certificate digitale UE au fost generate, joi, până la ora 12,00, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Platforma https://certificat-covid.gov.ro a fost lansată în această dimineaţă, la ora 8,10, iar – în primele 15 minute – peste 11.000 de români obținuseră acest document digital, potrivit STS. Mulți oameni s-au plâns, însă, că ulterior au avut probleme la accesare.

Utilizatorul poate accesa şi vizualiza certificatul digital atât din lista de certificate, cât şi prin descărcarea efectivă, în format pdf, a documentului, care se poate tipări.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co