Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ceremonie în Capitală, de Ziua Armatei

Astăzi este Ziua Armatei Române. Celebrăm 72 de ani de la eliberarea orașului Carei, ultima localitate aflată sub stăpânire ungară. În întreaga țară au fost organizate manifestații de comemorare a eroilor care s-au jertfit pentru patrie. La ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Eroilor Patriei au participat și veterani de război, care sărbătoresc an de an această zi, cu bucurie în suflet.

Aflat la ceremoniile organizate în orașul Carei, președintele Klaus Iohannis a trimis coroane de flori și la manifestarea de la Universitatea de Apărare Carol I. Coroane de flori au fost aduse și de Ministerul Apărării Naționale, Camera Deputaților, Asociația Națională a Veteranilor de Război, dar și de către primării.

Devenită simbol, ziua de 25 octombrie a ramas întipărită în sufletele românilor ca fiind ziua în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost și sunt în slujba ei. Ziua Armatei Române a fost instituită prin Decretul nr. 381 și se sărbătorește din 1 octombrie 1959.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co