Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Centrul drive-through de la Piaţa Constituţiei va funcţiona între orele 8.00 şi 20.00

Primul centru de tip drive-through din Capitală se va deschide joi în Piaţa Constituţiei şi va funcţiona zilnic, între orele 8,00 şi 20,00. Centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Comunicat CNCAV

“În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”.

Agenţii de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post-vaccinare, se mai artă reprezentanții Comitetului naţional de coordonare a vaccinării anti-COVID-19. Totodată, la punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor, iar medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare.

Comunicat CNCAV

“Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz. După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post-vaccinare. Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere. În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”.

În ţară, primul centru de tip drive-through a fost deschis, pe 24 aprilie, la Deva, unde au fost vaccinate peste 3.200 de persoane. Ulterior, pe 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de acest tip din România, la Cluj. Acolo au fost imunizate peste 1.000 de persoane, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru de acest fel, în Arad.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co