Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Centrele sociale, salvarea pe timp de iarnă

Vine sezonul rece, iar pe străzile din Capitală încă sunt persoane care nu au un adăpost deasupra capului. Primăria Sectorului 1 vine vine în sprijinul acestora! Vor fi luate de pe străzi toate persoanele nevoiașe și duse în centrele sociale din această zonă a Bucureștiului.

Într-un stabiliment care aparține de sectorul 1 am întâlnit-o pe Alexandra. O tânără din Caransebeș care stă de aproximativ 6 ani în centrul din Otopeni. Cei care ajung în centrele sociale stau de seara, până a doua zi la ora 9. Sunt hrăniți, spălați și schimbați de hainele cu care stăteau pe străzi.

Persoanele neajutorate care au ultimul domiciliu pe raza sectorului 1 pot beneficia de prestări si servicii sociale conform Legii 292/2011, actualizată în 2016. Cei care însă doar tranzitează sectorul, sunt îndrumați către direcțiile de asistență socială. Oamenii veniți din provincie pot solicita să fie ajutați financiar cu plata biletelor de călătorie către domiciliul lor.

Centrele de asistență socială colaborează cu multe fundații și ONG uri, dar și cu Agenția Pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co