Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cele 250.000 de tablete promise de Guvern nu vor fi în şcoli, pe 10 septembrie!

Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul. Asta din cauza faptului că procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient, au anunțat reprezentanți ai Guvernului.

Marian Murguleţ, secretar de stat Secretariatul General al Guvernului

“Oricum, nu cred, dar nu că nu cred, ci nu vom avea tabletele pe 10 septembrie. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C mă îndreptăţeşte să afirm că, aşa cum arată această achiziţie în acest moment, nu vom avea tabletele pe 10 septembrie, aşa cum Guvernul şi-a propus”.

În schimb, Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei, rămâne optimist cu privire la licitaţia de achiziţie a celor 250.000 de tablete şi speră ca măcar o parte dintre ele să ajungă în şcoli pe 10 septembrie.

Specialiștii au identificat și trei paliere necesare în sistemul educaţional de acum înainte: pilonul tehnologiei, pentru susţinerea cursurilor online; trainingul pentru profesori, poate cel mai dificil şi complet; şi al treilea pilon – legat de faptul că şcoala înseamnă dobândirea de cunoştinţe prin expunerea la diferite experienţe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co