Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cel puţin 600 de ziarişti au fost răpuși de noul coronavirus în lume

Pandemia de coronavirus a făcut victime în rândul tuturor categoriilor sociale și profesionale, iar jurnaliștii nu au făcut excepție. Cel puţin 600 ziarişti au murit în lume, în urma infectării cu SARS-COV-2, iar mai mult de jumătate dintre aceștia au fost răpuși de boală în America Latină.

Specialiștii susțin, însă, că numărul real este cu siguranţă mai mare, întrucât uneori nu este specificată cauza morţii şi în unele ţări nu există informaţii exacte în acest sens.

”Având în vedere trăsăturile profesiei, ziariştii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special expuşi virusului. Unii dintre ei, mai ales cei independenţi şi fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă”, menționează reprezentanții unui ONG care apără drepturile jurnaliștilor din întreaga lume.

Din acest motiv, ei consideră că și lucrătorii din mass-media trebuie să fie incluşi în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19, relatează Agerpres.

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliştilor s-au înregistrat în Peru (93), Brazilia (55), India (53) şi Mexic (45).

În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania şi Franţa, cu 6, respectiv, 5 decese.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co