Stiri

Cel mai mare spital veterinar din estul Europei, la București

Cel mai mare spital veterinar din sud-estul Europei se va deschide, în câteva luni, la Bucureşti. Proiectul este iniţiat de Facultatea de Medicină Veterinară din Capitală, iar costul acestuia este de douăzeci de milioane de lei.

Din această sumă, 90% este alocată de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar 10% reprezintă fonduri proprii ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
Preţurile vor fi cu 10-20% mai mici față de un spital privat, însă animalele nu vor putea fi tratate gratuit, chiar dacă este vorba de un spital de stat.

Concret, un RMN va costa între șapte sute şi opt sute de lei, o zi de terapie intensivă, două sute de lei, iar o ecografie, maximum o sută de lei.

Cel mai mare spital veterinar din România va fi accesibil 24 de ore din 24, în fiecare zi a anului. Suprafaţa construcției va fi de peste cinci mii de metri pătrați, iar clădirea va avea patru săli unde pot fi operate simultan opt animale.

Ţara noastră pierde în fiecare an 15% din medicii veterinari, din cauza salariilor mici cu care aceștia sunt plătiți. Mai exact, un medic veterinar primeşte în România un salariu mediu de două mii de lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co