Imobiliare Valea Prahovei
ECONOMIC

Cea mai importantă previziune pentru România

Cea mai mare bancă germană face cea mai importantă previziune pentru România care dacă se va îndeplini va duce la un salt spectaculos al economiei, scrie ZF.ro.

Marian Popa, şeful centrului de IT de la Bucureşti al DB Global Tehnology, divizia software a celei mai importante bănci germane Deutsche Bank, a făcut una dintre cele mai importante previziuni pentru români din ultimii ani: sectorul IT&C va ajunge la 12% din PIB până în 2025, de la 6% cât este în acest moment.

“România va deveni Silicon Country în următorii ani şi are toate condiţiile să transforme sectorul IT în coloana de fier a economiei”.

În acest moment România are în jur de 150.000 de angajaţi în IT, care produc 6% din PIB, adică 10 miliarde de euro din 170 de miliarde de euro.

Sectorul IT&C a ajuns la aceeaşi pondere în PIB ca agricultura, cu un număr de zece ori mai mic de oameni care lucrează în acest sector.

Cu puţin noroc, la nivelul anului 2025 România ar putea să aibă între 230.000 şi 250.000 de angajaţi în IT, având în vedere că în fiecare an producţia este de 7.000 – 8.000 de absolvenţi la un necesar al pieţei de 12.000.

Gândiţi-vă că cei din IT au un salariu mediu de la 1.500 de euro în sus, cu o perspectivă de 2.000 de euro pentru următorii ani pe măsură ce România, prin centrele de servicii şi dezvoltare, va luat comenzi mai complexe, cu o valoare adăugată mai mare şi mai bine plătite.

Citiți tot articolul pe ZF.ro.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co