ECONOMIC

Ce salariu are Mugur Isărescu? Informații publicate în premieră de BNR

Ce salariu are Mugur Isărescu? BNR a publicat în premieră salariile conducerii executive, scrie Mediafax. Totodată, au fost făcute publice și indemnizaţiile nete lunare de membru al Consiliului de Administraţie.

Ce salariu are Mugur Isărescu?

Guvernatorul Mugur Isărescu are un salariu lunar de 42.727 lei, la care se adaugă o indemnizaţie de membru al CA de 18.476 lei, în total 61.203 de lei.

Florin Georgescu, prim-viceguvernator, are un salariu de 40.430 lei şi o indemnizaţie de membru al Consiliului de Administraţie de 18.313 lei, iar Liviu Voinea, viceguvernator, un salariu lunar de 37.764 lei şi indemnizaţie de membru al Consiliului de Administraţie de 17.103 lei.

În plus faţă de salariul lunar, se acordă anual şi alte venituri, respectiv indemnizaţie de vacanţă – 100% din salariul net lunar, alte drepturi băneşti de maximum 1,6 salarii nete lunare şi o sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit – în funcţie de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004, fără a se depăşi un salariu net lunar, potrivit BNR.

La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor legale, salariaţii Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizaţie de pensionare, egală cu 12 salarii, calculată la nivelul ultimului salariu primit, cu condiţia ca salariatul respectiv să fi lucrat, fără întrerupere, minimum 6 ani în cadrul băncii, anterior îndeplinirii condiţiilor legale de încetare a contractului individual de muncă.

De ce indemnizații beneficiază cei de la BNR?

În cazul salariaţilor care au lucrat în Banca Naţională a României mai puţin de 6 ani, fără întrerupere, anterior îndeplinirii condiţiilor de încetare a contractului individual de muncă, indemnizaţia de pensionare se acordă, diferenţiat, astfel: 5 ani – 10 salarii, 4 ani – 8 salarii, 3 ani – 6 salarii.

Membrii Consiliului de Administraţie nu beneficiază de bonus de performanţă. Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Ágnes Nagy, Virgiliu-Jorj Stoenescu – primesc o indemnizaţie netă lunară de membru în valoare de 17.103 lei. Aceştia pot beneficia şi de alte venituri, conform legii. În anul 2015, membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu o indemnizaţie netă.

Potrivit BNR, nivelurile minime şi maxime ale salariilor nete pentru funcţiile de conducere sunt: director – minim 7.821 lei şi maxim 31.062 lei, director adjunct – minim 6.414 lei şi cel mult 22.427 lei, şef serviciu – mimim 5.261 lei şi maxim 14.667 lei, director în structurile teritoriale ale BNR minim 6.414 lei şi maxim 15.347 lei, precum şi şef serviciu în teritoriu minim 5.261 lei şi maxim 9.218 lei.

“În prezent suntem printre cele mai transparente bănci în ceea ce priveşte politica salarială`”, a spus joi Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR. Întrebat la cât ajunge suma maximă încasată de guvernatorul BNR luând în considerare inclusiv veniturile suplimentare, Suciu a spus că este de circa 16.000 de euro.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co