Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

CE a aprobat noul plafon de scutire de TVA

Comisia Euopeană aprobă solicitarea României privind aplicarea măsurii de derogare pe sistemul comun al TVA. Aplicărea măsurii permite scutirea de la plata TVA a persoanelor impozabile cu o cifră de afaceri anuală care nu depășește un prag specific, a informat astăzi Ministerul Finanțelor Publice.

Plafonului de scutire era iniţial de a 65.000 de euro, calculat la cursul de schimb din ziua aderării la Uniunea Europeană, respectiv 220.000 lei. România a solicitat o derogare privind creșterea plafonului până la 88.500 euro, calculat la cursul de schimb din ziua aderării la Uniunea Europeană, respectiv 300.000 lei.

Astfel, decizia de autorizare a României privind aplicarea măsurii solicitate a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 265, din luna octombrie 2017.

Actul normativ prin care se poate pune în practică această decizie se află în dezbatere în Parlamentul României. În momentul finalizării procesului legislativ, Ministerul Finanțelor Publice va comunica opiniei publice data de la care decizia va putea fi aplicată.

“România se așteaptă ca măsura să reducă obligațiile în materie de TVA în cazul mai multor întreprinderi mici. De asemenea, acest regim ar trebui să degreveze administrația fiscală de sarcina de a monitoriza colectarea unui volum redus de venituri de la un număr mare de întreprinderi mici’, se arată în decizia publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co