Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

CCR: Nu există conflict Guvern-Parlament pe tema moțiunii de cenzură!

Curtea Constituţională a României a decis cu unanimitate de voturi: nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament! Totul ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară. A fost respinsă, astfel, solicitarea premierului Ludovic Orban.

Comunicat CCR

“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat şi prezentat moţiunea de cenzură <Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor>”.

Guvernul susţinea, totodată, că moţiunea de cenzură iniţiată la data de 17 august de un număr de 205 deputaţi şi senatori, “nu poate fi dezbătută şi votată în altă sesiune ordinară sau extraordinară decât cu încălcarea dispoziţiilor (…) din Constituţia României”.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că social-democraţii vor decide, după motivarea deciziei CCR, dacă vor merge mai departe cu moţiunea de cenzură pe care au depus-o în sesiune parlamentară extraordinară.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co