Stiri

„Caz de sclavie” cu copii în Maramureş. Patru persoane au fost reţinute

Atenție! Informații cu impact emoțional

Copii germani puşi la munci epuizante, bătuţi şi ţinuţi în sclavie într-un centru privat de reeducare din Vișeu de Sus, județul Maramureș. Cazul halucinant a ieșit la iveală în aceste zile, iar audierile continuă.

Până acum, patru persoane au fost reţinute, între care un cetățean german.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş informează că a anunţat Ambasada Germaniei din România cu privire la această situaţie.

Reprezentanţii Direcţiei susţin că cei patru copii în cauză beneficiază de serviciile sociale specifice oferite în centrele de primire în regim de urgenţă, inclusiv de consiliere psihologică din partea specialiştilor.

Marţi, mai multe percheziţii au avut loc pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina, din județul Maramureș, pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi exploatat minori prin muncă forțată.

Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru „reeducare”, dar îi folosea pentru munci epuizante.

Comunicat DIICOT

„În realitate, tinerii au fost supuşi unui regim de lipsire de libertate, de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania ori cu alte persoane sau autorităţi române, fiind obligaţi ca, sub pretextul unui aşa-zis <program de reeducare> conceput de către cetăţeanul german, să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici aflaţi în anturajul suspecţilor – dincolo de capacităţile şi limitele fizice ale vârstei lor ori afecţiunilor de care suferă – practicându-se asupra minorilor metode umilitoare, degradante, ţinerea lor în stare de sclavie şi exercitarea asupra lor în mod repetat de acte de violenţă gravă şi ameninţări”.

Oficialii DIICOT precizează și ororile prin care au trecut micuții.

Comunicat DIICOT

„În acest mod tinerilor le-a fost creată o puternică stare de temere şi chiar de traumă ca urmare a bătăilor repetate, privării de hrană, lipsirii de libertate prin închiderea într-un aşa-zis <arest>, exercitării unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor, ţinerii deliberate a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie etc. – toate cu titlu de <pedeapsă> menită să <educe> comportamentul copiilor. Unii dintre minori au avut chiar intenţii suicidale din cauza acestui regim”.

Aşa-zisul program social, finanţat de către statul german, fondat şi coordonat de către suspectul de naţionalitate germană este reprezentat de serviciul social intitulat „Projekt Maramureş”. Furnizor acreditat este o asociaţie cu sediul în municipiul Baia Mare, jud. Maramureş.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co