Stiri

Casă pentru opere de artă! Pinacoteca Bucureştiului, în Palatul Dacia de pe Lipscani

Condiţiile improprii de depozitare pentru mii de operă de artă vor fi date uitării, odată cu amenajarea Pinacotecii Capitalei. Aceasta va funcționa în Palatul Dacia de pe strada Lipscani.

Pentru galeria care va fi deschisă publicului se vor selecta aproximativ 1.500 de picturi și 100 de lucrări de artă grafică, iar restul se vor expune periodic într-un alt spațiu.
Vor fi și aproximativ 200 de sculpturi, alaturi de pictură și artă grafică, în marea galerie.

Gabriela Firea, edilul Capitalei
“Având în vedere faptul că Guvernul României a anunțat în mass-media că intenționează să construiască o clădire care va fi amenajată ca Muzeu al Holocaustului, clădirea din Lipscani 18-20 va fi transferată Muzeului Municipiului București pentru amenajarea Pinacotecii Capitalei. Avem foarte multe lucrări de artă care stau în condiții improprii și este momentul – chiar dacă nu s-a făcut nimic în 30 de ani – măcar noi, în acest moment, să putem să reparăm aceste nedreptăți”

Pentru amenajarea Pinacotecii, se are în vedere organizarea unei Galerii cu 6 secţiuni, dar şi a unui centru de cercetare, pe lângă zonele administrative necesare.
Pinacoteca Municipiului Bucureşti a fost construită încă din anul 1933 prin donaţii, achiziţii și transferuri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co