CULTURA

Primul spectacol al noului teatru #Apollo111

Noul teatru din București, #Apollo111, își deschide porțile iubitorilor de cultură vineri, 25 noiembrie, de la ora 20:00, când va avea loc primul spectacol pe scenă. Imigranţi, prejudecată, iubire, cultură arabă. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 15 ani.

Tema primei stagiuni este una interdisciplinară, îmbinând filmul cu teatrul, şi este coordonată de actorul Bogdan Dumitrache. Primul spectacol va fi regizat de Radu Jude după filmul Ali: Frica Mănâncă Sufletul, pe un text semnat de Rainer Werner Fassbinder. Traducere din limba germană îi aparţine lui Andrei Anastasescu.

Spectacolul de teatru este adaptat după textul – devenit film – al celebrului regizor german Rainer Werner Fassbinder. Deşi este o piesă scrisă în perioada anilor ’60, Ali: Frica Mănâncă Sufletul încă îşi găseşte relevanţa în contextul de astăzi, acum poate mai mult ca niciodată”, exprimă iniţiatorii Apolo111.

“Actriţa principală este Liliana Ghiţă, pe care nu mă sfiesc s-o numesc genială” – exprimă Radu Jude despre cea care interpretează rolul Emmi în spectacolul „ALI: Frica mănâncă sufletul”, o femeie care se îndrăgosteşte de un imigrant cu 30 de ani mai tânăr.

“Situaţia descrisă de textul lui Fassbinder mi se pare foarte potrivită pentru România de azi, dacă ţinem cont de reacţiile provocate de recenta criză a migranţilor din Europa. În plus, cel puţin în cinema, povestea a avut nenumărate variante, aşa că mi-am dorit să existe şi o variantă românească”, a declarat regizorul Radu Jude despre spectacol.

Regia spectacolului “Ali:Frica Mănâncă Sufletul” este semnată de Radu Jude, scenografia de Iuliana Vilsan, light Desigul de Tudor Lucaciu. Din distribuţie fac parte actorii: Liliana Ghiţă, Kamara / Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan, Ilinca Harnut, Lucian Teodor Rus / Mihai Niţu. Producător: Apollo111.

Biletele pentru primele reprezentaţii sunt disponibile online. Spectacolul se mai joacă sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 20:00 şi marţi, 29 noiembrie, la ora 20:00.

Apollo111 este un teatru independent şi hub cultural, deschis în subsolul Palatului Universul (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25). Apollo111 este mai mult decât un teatru, iar spectacolele oferite sunt selecţionate în fiecare an de un director artistic diferit, anul acesta fiind rândul actorului Bogdan Dumitrache. Pe lângă stagiunea principală, în repertoriu se regăsesc şi spectacole de teatru pentru copii şi părinţi.

„Suntem câţiva cărora le pasă de teatru. De artă. De universul nostru. De aceea am creat Apollo111, un proiect dedicat artei, dar mai ales artiştilor. Care se va schimba în fiecare stagiune odată cu directorul său artistic. Şi care promite să vorbească unui public căruia îi pasă de teatru. De artă. De universul nostru.

Fondatorii Apollo111 sunt actorul şi directorul de casting Bogdan Dumitrache, directorul de creaţie şi CEO Rusu+Borţun Cătălin Rusu, regizorul Calin-Peter Netzer şi producătorul de film Dragoş Vîlcu.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co