REGIONAL

Card unic de transport CFR-RATB-METROREX

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, astăzi, că din această toamnă va funcţiona un bilet unic de transport public, ce va putea fi folosit pentru a circula cu autobuzul, metroul şi chiar trenul, transmite Mediafax.

“Împreună cu Metrorex şi CFR, vom implementa, începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar şi societăţilor care au fost create de către UAT-uri, precum şi firmelor private. Astfel, un locuitor din Bucureşti sau Ilfov poate folosi acelaşi bilet şi pentru călătoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar şi cu microbuzele care asigura transportul pe traseele din Bucureşti către localităţile din judeţul Ilfov, neacoperite de autobuzele RATB”, a declarat Gabriela Firea.

Anunţul a fost făcut în cadrul semnării actului de constituire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov. Acest document, semnat de Gabriela Firea şi cei 40 de primari ai localităţilor din judeţul Ilfov, reprezintă un parteneriat prin care transportul public din Capitală se va extinde către aceste zone.

“Este un moment pe care eu l-aş cataloga fără să exagerez, unul istoric, pentru că de 11 ani avem o legislaţie care priveşte transportul intercomunitar, avem, de asemenea, de 10 ani regulamente europene, dar abia astăzi putem constitui o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară pentru transportul public în regiunea Bucureşti-Ilfov. Am început deja achiziţionarea în contextul dezvoltării transportului public în comun, a 400 de autobuze noi Euro 6, precum şi a 100 de autobuze electrice”, a mai spus Primarul General al Capitalei.

Citiți tot articolul pe Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co