Stiri

Capitala a reintrat în scenariul roșu de COVID-19

Varianta Omicron se răspândește cu repeziciune, în aceste zile, în România iar tot mai multe localități și județe înregistrează rate de infectare mari de SARS-COV-2. Patru oraşe au o incidență de peste 6 la mia de locuitori, respectiv Rădăuţi și Salcea din Suceava, Predeal din Braşov, precum și Municipiul Cluj-Napoca.

De altfel, Capitala a reintrat în zona roşie, cu o rată la 14 zile de 3,32 cazuri la mia de locuitori, în creştere continuă după Revelion. În zona roşie mai sunt judeţele Cluj, Suceava şi Timiş – 3,03. De asemenea, nouă judeţe se află în scenariul galben.

8.600 de cazuri noi au fost semnalate de autorități în ultimele 24 de ore, la peste 61.000 de teste, ceea ce indică un procent de pozitivare zilnic de 14%, cel mai mare din ulimele două săptămâni. Cele mai multe cazuri noi tot în Bucureşti – 1.354, dar și în judeţele Cluj – 633, Suceava – 539 și Timiş – 514.

44 de români au fost răpuși de virus în ultimele ore, majoritatea nevaccinați și cu alte probleme de sănătate. Peste 3.000 de bolnavi cu COVID-19 sunt în spitalele suport din țară, iar 417 sunt la ATI în stare gravă, cu doi mai mulți decât ieri. Printre cei care luptă pentru viață sunt și 6 minori.

În privința imunizării, România a atins pragul de 8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser anti-COVID-19. Procesul decurge însă în continuare lent, cu puțin peste 25.000 de doze administrate în ultimele 24 de ore.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co