Stiri

Canicula lovește Europa: temperaturi alarmante

Val de căldură excesivă în mare parte din Europa! Sunt aşteptate temperaturi alarmante.
Meteorologii din Germania au emis avertizare cod violet de caniculă şi disconfort termic, în condițiile în care maximele prognozate pentru această perioadă sunt cu 10 grade peste media normală.
În Elveția și în Luxemburg, este cod roșu de vreme toridă, iar în Spania, Franța, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria și Grecia e cod portocaliu.

Canicula lovește mult mai devreme decât de obieci, fapt fără precedent după 1947, și s-a abătut încă de luni asupra Europei.
Temperaturile ar putea să depăşească 40 de grade Celsius în această săptămână și se vor stabili noi recorduri de căldură.

 

Valul de căldură provine din Sahara şi a determinat autorităţile naţionale să îşi avertizeze populaţiile, în contextul în care modificările climatice, asociate emisiilor de gaze cu efect de seră, reprezintă un fenomen climatic.
În Grecia este și risc ridicat de incendii de pădure, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a vântului puternic.
În Italia, cel puţin 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul, dar pompierii spun că temperaturile mari au favorizat flăcările.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co