Stiri

Canicula a pus stăpânire pe estul și sudul țării. Este cod galben în 21 de județe

România se topește, la peste 40 de grade la soare. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă miercuri şi joi în 21 de judeţe din estul și sudul țării, precum şi în Municipiul Bucureşti.

În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri şi local joi, se vor situa la peste 37 – 38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar în cursul nopţilor temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade, adică vorbim de nopţi tropicale.

Judeţele afectate de caniculă sunt Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi Municipiul Bucureşti.
Totodată, până joi, ora 20:00, a fost emisă o informare de disconfort termic în cea mai mare parte a ţării, când vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară și în regiunile extra-carpatice.
Astfel, pe parcursul următoarelor trei zile, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33 – 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Pragul critic de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală va fi atins în zonele de câmpie şi podiş din sudul şi estul ţării şi local din vest.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co