REGIONAL

Când vom putea plăti călătoria cu metroul direct cu cardul bancar contactless

Cei care merg cu metroul vor avea noi modalităţi de plată a călătoriei. Astfel, în staţiile Metrorex, se va putea taxa călătoria doar prin simpla apropiere a cardului bancar contactless de turnicheţi, banii urmând să fie retraşi din cont pe loc, informează B365.ro. În aceste condiţii, bucureştenii nu vor mai fi nevoiţi să aibă tot timpul bani cash la ei. De asemenea, călătoria în subteran va putea fi plătită şi prin POS, la punctele Metrorex din incinta staţiilor de metrou. Noua procedură de plată a călătoriei cu metroul va fi asigurată de două din cele mai mari bănci comerciale prezente pe piaţa românească.

Potrivit unui anunţ de atribuire publicat de Metrorex în Sistemul Electonic de Achiziţii Publice (SEAP), care să pună în funcţiune plata călătoriilor cu metroul prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnicheţi cu card bancar contactless.

Conform sursei citate, noul sistem de plată al călătoriei cu metroul va fi asigurat în următorii patru ani, în baza unui acord-cadru, de Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania, ambele instituţii financiare fiind desemnate în urma unei licitaţii publice deschise. În acest contract, nu intră însă şi achiziţia aparatelor, după cum precizează Metrorex.

“Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest sens, avem în vedere achiziţionarea unor porţi de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât şi a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare). Ţinând cont de aceasta, unul din obiectele prezentei proceduri îl constituie selectarea băncii care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plăţile cu card bancar efectuate direct la turnicheţi. Echipamentele ce vor fi instalate în porţile de acces nu fac obiectul prezentei proceduri”, se menţionează în caietul de sarcini afecerent contractului de achiziţie a serviciilor bancare aferente activităţii comerciale a Metrorex (plata prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnichet cu card bancar contactless).

Potrivit sursei menţionate, serviciile de instalare şi configurare a echipamentelor POS vor fi asigurate pentru locaţiile stabilite prin contracte subsecvente. Cantitatea de servicii este corespunzătoare a minim 37 POS-uri din casierii şi maxim 70, 37 POS-uri din AVC (automate de vânzare cartele) şi maxim 260 şi 190 pentru plata direct la turnicheţi şi maxim 950.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co