Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Caldura insuportabila in penitenciare

Deținuții se plâng că nu li se permite să aducă aparate de aer condiționat și ventilatoare în celule pe perioada verii. Temperaturile ridicate dar si supraaglomeratia din temnițe provoaca stare de irescitabilitate persoanelor încarcerate generand astfel scandaluri si revolte.
Chiar dacă viața în pușcărie este denumită “la răcoare”, în penitenciarele din Romania, temperaturile pe perioada caniculei sunt greu de suportat de către condamnați. Asta pentru că aici sunt și câte zece deținuți în celulă, iar aerisirea se face greu prin plasele dese de sârmă de la ferestre.
Detinutii nu au voie cu aparate de climatizare în celule pentru că sunt considerate obiecte periculoase, în schimb au voie cu televizoare. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ne-au confirmat că nu se pot monta astfel de aparate atat din punct de vedere tehnic, dar și pentru că ar stârni revolta celorlalți deținuți. Cât despre ventilatoare, au precizat că o astfel de decizie se ia de la caz la caz, în funcție de mărimea ventilatorului, dar de obicei se refuză tot pentru a nu naște invidii între deținuți.
Toate aceste abuzuri au observant și de către reprezentanții organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului care au făcut inspecții în celule.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co