ACTUALITATE

Buzău: Un tir cu 800 de butelii a luat foc pe DN2. Multiple explozii. VIDEO

Un tir încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, în această dimineaţa, pe drumul naţional 2, în localitatea Mihăileşti, mai multe butelii explodând după pornirea incendiului, transmite Mediafax. Oamenii pe o rază de 500 de metri au fost evacuaţi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău anchetează explozia de la Mihăileşti, deschizând un dosar in rem pentru distrugere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, 10 iunie 2016, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal)”, se spune în comunicat.

De altfel şi Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la faţa locului se efectuează cercetări, iar poliţiştii verifică legalitatea transportului.

Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzându-se la partea din spate a tirului. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul pe DN2 (E 85) între Urziceni şi Buzău este total blocat la această oră.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au declarat că pericolul pe DN2, acolo unde un tir încărcat cu butelii a luat foc, a fost foarte mare, iar pompierii au acţionat doar de la distanţă, traficul dintre Urziceni şi Buzău fiind blocat.

Potrivit ISU Buzău, şase autospeciale intervin pentru stingerea incendiului la tirul încărcat cu 800 de butelii.

“La momentul ajungerii echipajelor, incendiul se manifesta la încărcătură. Întrucât pericolul era extrem de mare iar buteliile explodau, pompierii au intervenit de la distanţă, cu tunurile din dotare. Nu ne-am apropiat ca să nu punem în pericol viaţa salvatorilor” a declarat George Creţu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, populaţia din zonă a fost evacuată.

“Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis evacuarea populaţiei pe o distanţă de aproximativ 500 de metri” a mai spus George Creţu.

Poliţia Rutieră a blocat traficul în zonă.

“A fost închisă circulaţia la intersecţia DN1 B cu DN 2, la Hanu lui Tinţă. Maşinile au fost deviate pe alte rute ocolitoare. În plus, ce autoturisme vin dinspre Ialomiţa, de exemplu, nu se permite intrarea în judeţul nostru. Apelul pe 112 nu a fost de accident de circulaţie. S-a anunţat că un autocamion încărcat cu butelii a luat foc” a declarat Doiniţa Mihalache, purtător de cuvânt IJP Buzău.

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti.

Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum, mai multe explozii având loc consecutiv.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 10, pe raza localităţii Mihăileşti. Un tir încărcat cu 800 de butelii pline cu gaz a luat foc în mers şi a rămas imobilizat pe drum.

Mai multe explozii au avut loc consecutiv, iar oamenii au fost evacuaţi pe o rază de 500 de metri. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţând că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol.

Reprezentanţii ISU Buzău au declarat că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor.

“Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co