Stiri

Busculadă de proporții la înmormântarea lui Soleimani. Zeci de oameni au murit

Zeci de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite după ce s-au călcat în picioare la înmormântarea lui Qassem Soleimani, ma exact la ceremonia organizată în orașul natal al generalului.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi la funeraliile celui de-al doilea om din statul iranian. Din cauza busculadei, procesiunile au fost amânate pentru o dată ulterioară.

In ultimele zile, milioane de oameni din diverse orase au deplâns moartea generalului Qasem Soleimani. Cu totii jură razbunare pentru pierderea “martirului”.

”Dacă trupele americane nu pleacă din regiunea noastră pe propriile lor picioare şi în poziţie verticală, vom face în aşa fel încât să plece la orizontală. SUA au asasinat un erou naţional şi nu putem rămâne indiferenţi””, a afirmat Secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională al Iranului.

Acesta a semnalat că bazele şi trupele americane din regiune sunt atent monitorizate.

Iranul a promis represalii ”la momentul şi locul potrivit” după uciderea, vineri, într-un raid cu dronă pe aeroportul din Bagdad a generalului Qassem Soleimani. Acesta era considerat artizan al strategiei militare iraniene în Orientul Mijlociu.

El conducea o unitate specială din corpul Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe. Pe seama lui, SUA au pus atacuri soldate cu moartea a numeroşi militari americani în regiune.

Parlamentul de la Teheran a adoptat marţi în unanimitate o moţiune numită ”răzbunare severă” şi în care trupele americane sunt catalogate drept forţe teroriste.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co