Stiri

Buna Vestire 2020: slujbele transmise pe internet

Cancelaria Sfântului Sinod a anunțat rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România au sunat timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, în toată țara.

Pandemia de coronavirus a obligat biserica să apeleze la mijloace moderne de comunicare.

Astfel, slujbele oficiate s-au transmis online.

Printre măsurile dispuse se mai numără faptul că preoţii vor putea oficia în continuare cununii religioase şi botezuri în lăcaşurile de cult, dar la acestea vor putea participa doar opt persoane. Această limitare a numărului de participanţi se va aplica şi în cazul slujbelor de înmormântare care vor fi oficiate în biserică, în capela mortuară sau la cimitir.

Preoţii vor spovedi şi împărtăşi credincioşii bolnavi în spitale, după regulile instituţiilor spitaliceşti, respectiv la domiciliul persoanelor suferinde după ce îşi vor fi luat toate măsurile de precauţie privind dezinfecţia atât la intrarea în casă cât şi la ieşire.

Buna Vestire, denumită popular şi Blagoviştenie, aminteşte de ziua în care Arhanghelul Gavriil îi dă Fecioarei vestea că va avea un prunc: pe Fiul lui Dumnezeu. În popor, există o mulţime de tradiţii şi superstiţii cu privire la această zi.

Creștinii țin cu sfințenie această sărbătoare, pentru că la nouă luni distanță, domnul nostru Iisus Hristos se naște.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co