Imobiliare Valea Prahovei
REGIONAL

București, cel mai aglomerat oraș din Europa

București este cel mai aglomerat oraș din Europa, din punct de vedere al traficului! În plus, Capitala a reușit performanța de a urca și în clasamentul mondial, de pe locul 6 pe locul 5, potrivit producătorului de GPS-uri TomTom, scrie B365.ro.

Așadar, Bucurestiul se află pe locul 5 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, cu un indice de congestie de 50%, în 2016 acesta crescând cu 7% fata de 2015.

Cea mai aglomerată zi din 2016 a fost 5 decembrie, iar bucureștenii petrec, în medie, 57 minute pe zi în plus față de condiții normale de trafic și 218 ore în plus pe an.

In medie, bucurestenii petrec cu 50% mai mult timp in trafic decat in conditii normale de circulatie. La orele de varf situatia este si mai grava, dimineata pierzand cu 90% mai mult timp in trafic decat in conditii normale, iar seara cu 98% mai mult.

Pe primul loc in clasamentul TomTom se afla Mexico City, cu un indice de congestie de 66%, in crestere cu 7% fata de 2015.

Pe locul doi se afla Bangkok, cu un indice de congestie de 61%, in crestere cu 4% fata de 2015.

Pe locul trei se afla Jakarta, cu un indice de congestie de 58, pe locul 4 se afla Chongping, cu un indice de congestie de 52%, in crestere fata de 2015 cu 14%.

S-a ajuns intr-o astfel de situatie deoarece Primaria Capitalei, Primariile de sector, Politia rutiera si Ministerul Transporturilor nu si-au facut treaba in ultimii ani.

Studiul a fost realizat după ce TomTom a contorizat traficul pe tot anul în 390 de oraşe din 48 de ţări din jurul lumii.

Moscova, care a obţinut acum locul 6 în timpul orelor de vârf, a fost mai sus în top anul trecut, dar congestia din trafic s-a mai redus de când oficialii oraşului au implementat noi reguli de parcare.

Topul celor mai aglomerate oraşe la nivel global:

Mexico City, Mexico
Bangkok, Thailand
Jakarta, Indonesia
Chongqing, China
Bucharest, Romania
Moscow, Russia
Istanbul, Turkey
St. Petersburg, Russia
Zhuhai, China
Santiago, Chile
Guangzhou, China
Shijiazhuang, China
Shenzhen, China
Los Angeles, U.S.
Beijing, China

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co