Stiri

București, capitala unde o lucrare de 6 luni se face în ani de zile

Bucureștiul este orașul în care o reparație de 6 luni durează 6 ani.

Locatarii dintr-un bloc din centrul Bucureștiului au fost strămutați în 2014 pentru o consolidare care nu se mai termină.

Ei sunt nevoți să trăiască de şase ani în apartamentele sociale ale Primăriei.

Firma care trebuia să se ocupe de reabilitare a abandonat lucrările în momentul în care proprietarii nu ar fi fost de acord cu dublarea costurilor, de la 35.000 euro pe apartament la 70.000 de euro

Primăria Capitalei

„Pentru că lucrările nu au mai putut continua, în lipsa unui proiect tehnic acceptat, în anul 2016, societatea SC SCIT IMPEX SRL a abandonat şantierul. Toate lucrările efectuate până la acel moment au fost, însă, plătite de către Primăria Capitalei. Nici până acum, însa, SC SCIT IMPEX SRL nu a depus la Direcţia Generală Investiţii toate documentele de execuţie a lucrărilor (buletine de analize, procese verbale de calitate a materialelor, procese verbale de lucrari ascunse etc.)”

Potrivit reprezentanțiilor Primăriei Capitalei, proprietarii încep plăţile pentru consolidarea imobilului la o lună după recepţia finală a lucrărilor, iar cum acest lucru nu s-a întâmplat, nici un proprietar nu a plătit vreo sumă pentru lucrările efectuate.

Pentru a debloca situaţia, Primaria Capitalei spune că a decis să rezilieze contractul de execuție cu firma respectivă şi să predea imobilul către Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în vederea analizării situaţiei existente şi pentru continuare lucrărilor.

Astfel, imobilul ar urma să fie reabilitat după finalizarea expertizei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co