Stiri

Bucharest Jazz Festival revine în Capitală

Cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-7 iulie în Piața „George Enescu” și la ARCUB.

Ediția din acest an îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.

Muzicianul a fost câștigătorul primului program de comisionări al Bucharest Jazz Festival, în 2015 și face parte din Big Band-ului Societӑţii Române de Radiodifuziune.

Acesta a colaborat cu nume de referință din lumea jazzului, precum Decebal Bӑdilӑ, Burton Greene, Mircea Tiberian, Johnny Răducanu și mulți alții.

Bucharest Jazz Festival este singurul festival internațional de profil din Capitală.

Prin concertele în aer liber din Piața „George Enescu” și evenimentele conexe de la clubul festivalului la ARCUB, Bucharest Jazz Festival strânge la fiecare ediție peste 10.000 de participanți.

Festivalul aduce pe scena din Piața „George Enescu” nume legendare și interpreți ai tinerei generații din America de Nord și de Sud, Europa și Asia.

Printre legendele jazzului care au urcat pe scena Bucharest Jazz Festival se numără: Branford Marsalis Quartet, Kurt Elling, Terence Blanchard, Roy Hargrove, Lee Konitz, Trilok Gurtu, Kenny Werner, Stanley Jordan.

Totodată, pe lângă un lineup de excepție, Bucharest Jazz Festival organizează o serie de conferințe, ateliere și masterclass-uri care inițiază publicul în culisele artei jazzului, alături de specialiști, muzicieni și fani ai genului.

Ediția plină de succes a festivalului de anul trecut a adunat peste 15.000 de spectatori la concertele live din Piața „George Enescu”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co